De ce iubim cărțile lui Stephen King?

Stephen King : un nume, un brand care a devenit fenomen literar într-un timp scurt.

Stephen King este unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani, cu o colecție impresionantă de cărți apreciate la nivel mondial. Mai toate volumele sale s-au bucurat de-a lungul vremii de ecranizări de succes, pe care fanii genului thriller le-au primit extrem de bine. Cu o putere de muncă extraordinară și o continuitate la cel mai înalt nivel, întinsă pe mai multe decenii de activitate, Stephen King rămâne și astăzi un scriitor iubit de o lume întreagă. De ce se bucură oare cărțile sale de un succes atât de mare? Asta rămâne să descoperim împreună, în rândurile de mai jos:

Pentru că sperie
Fără doar și poate, romanele lui Stephen King i-au adus notorietatea de scriitor care poate duce la bun sfârșit o poveste cu totul și cu totul înfricoșătoare. Dacă îți place acest gen literar și încă nu ai apucat încă să citești nici măcar o carte de-a sa, este timpul să o faci.  “Miezul nopții la Perla Palace”, “Jocul lui Gerald” sau “Christine” sunt o introducere excelentă în lumea plină de suspans, teama și inedit a lui Stephen King.

 

Pentru că ecranizările sunt incredibil de bune
Filme precum “The Shinning” (1980), “Carie” (1976), sau “The Shawshank Redemption” (1994) sunt capodopere cinematografice care au făcut istorie. De aceea, foarte mulți cineaști aleg să citească și cărțile lui Stephen King, abia după ce au văzut filmelele. Motivul este unul extrem de simplu: cititul este un act mult mai personal, iar intensitatea emoțiilor pe care le poți trăi, atunci când citești o carte scrisă de autorul american, este mult mai mare decât atunci când te uiți la ecranizarea romanului respectiv.

Pentru ca informația circulă repede
Foarte mulți fani ai lui Stephen King au transmis mai departe pasiunea pentru cărțile sale, pentru că pur și simplu nu ai cum să nu vorbești despre un roman thriller care pur și simplu îți taie respirația. Din generație în generație, sau de la un coleg la altul, subiectul cărților sale s-a transmis extrem de repede, susținut de ecranizările foarte bune ale cărților sale.

Stephen King este un scriitor extrem de creativ, care a surprins cu fiecare roman al său, prin povești captivante, firuri epice surprinzătoare și o tensiune ce va fi alături de tine, de la început și până la final.  Pentru nopți trăite la intensitate maximă, nu trebuie să lipsească de pe noptiera ta un roman scris de Stephen King. Odată citită prima carte, te vei îndrăgosti de stilul literar al acestuia, dorind să citești mai mult și mai mult, pentru că fii sigur că faci un lucru extrem de inspirat.

Un gând despre „De ce iubim cărțile lui Stephen King?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: