Bijuterii din argint. De ce?

Încă din timpuri străvechi, oamenii au căutat proprietăți vindicative în pietre prețioase și minerale. Inele sau amulete concepute pentru alungarea pericolelor, doar pentru distracție sau starea de spirit,  dar, nu e deloc greu să vezi în ele puteri mistice.

Este o lungă istorie de la alchimie la credința în puterea de vindecare a pietrelor și a mineralelor. Studiile sunt neconcludente și multe sunt legate de puterea credinței sau sugestii mentale.

Deci, ce  beneficii pot avea bijuteriile de argint?

Ca și metal, argintul are beneficii semnificative pentru sănătate,  și a fost folosit de-a lungul secolelor. Este un agent antimicrobian contra infecțiilor și de prevenire a răcelii și gripei. De asemenea, argintul, ajuta la circulația sângelui și la nivelul energetic al corpului, menținând puterea imunității.

Nu în ultimul rând are un beneficiu tangibil în a ne ajuta de  a evita potențialul toxic al unor substanțe – ca metal, argintul reacționează și își schimbă culoarea când întâlnește alte chimicale cunoscute ca fiind toxice.

Argintul are o baza științifică distinctă, beneficiile asupra sănătății derivând din conductivitatea sa electrică și termală. Ionii încărcați pozitiv ai argintului crează un câmp care reflectă radiația electromagnetică departe de corpul uman, stimulează conductivitatea naturală a corpului, îmbunătățește circulația sanguină, și în general starea de bine.

Pentru cei ce sunt încă sceptici, cercetările Universității din Southampton au dovedit că cei care poartă un anumit tip de inel de argint pot ușura unele simptome ale artritei, nu doar de a reduce durerea, dar de asemenea previne hiperextensia la nivelul articulațiilor degetelor, comună tuturor celor ce suferă de artrită reumatoidă.

Chiar și pentru cei care nu sunt dispuși să creadă în proprietățile argintului există un alt mod de a culege beneficiile pentru sănătate purtând bijuterii din argint.

În era noastră culturală mulți practică meditația, yoga, sau alte tehnici de calmare și reducere a stressului. Anumite tipuri de bijuterii, pot fi purtate pentru a ajuta la prevenirea anxietății.

Unii cred ca argintul este doar pentru cercei. Alții cred că este o variantă pentru aurul alb.  De fapt, argintul este folosit în toate tipurile de bijuterii pentru a crea un aspect care poate fi atât atemporal  cât și la modă.

Designerii de azi sunt focusați pe acest nobil metal pentru că este o combinație perfectă între maleabilitate, frumusețe și durabilitate. Chiar dacă accesoriile din argint constau în inele, coliere, cercei, brățări, argintul nu va ieși niciodată din modă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: