Rafinamentul stilului vintage

Un scriitor armean spunea odată: “Fiecare om trăieşte în lume şi într-o imagine a sa despre lume”. Această imagine a noastră despre lume este cea care ne stăpâneşte şi pe care vom încerca mereu să ne-o apropiem. O vom schimba încercând să o aducem mai aproape de ceea ce o dorim a fi.

Ne îmbrăcăm desuet, vintage sau retro; agăţăm deasupra unei mese de bucătărie un ceas de perete din lemn şi punem în ramă fotografii îngălbenite ale urbei noastre interbelice. Încercând să aducem în prezent vremuri  despre care ştim că nu se vor mai întoarce, evadăm de fapt dintr-o lume căreia nu-i aparţinem.

Obiectele în sine nu sunt însă de-ajuns pentru această evadare. Un ceas de perete retro rămâne doar un ceas, la fel şi un sfeşnic din lemn – simplu suport de lumânare. Trebuie ceva mai mult. De pildă, un tabiet al cafelei la ibric servită pe o tavă din alamă sau răgazul şuetei la ceai. Obiceiurile întregesc decorurile şi le dau viaţă. Sfeşnicul din lemn va străluci altfel printre vrafuri de cărţi aşezate pe un parchet vechi din lemn, în mirosuri de cafea şi coniac.

Privind spre cele de mai sus le-am numi, folosind o expresie uşor clişeizată, decoruri si accesorii vintage. Ele sunt însă mult mai mult de atât. Sunt fragmente ale unei lumi care trăieşte într-un alt ritm, mai calm, mai aşezat. Imaginaţia fiecăruia este liantul care le uneşte. Şi fiecare dintre noi poate recrea în propriul colţ această lume uitată. Spre visare, spre povestire.

retro-boutique-patura-in-carouri-glasgow-1_1hzf

În prezent, stilul vintage este stilul care a început să atragă extrem de mulţi adepţi datorită rafinamentului patinat pe care îl emană, un trend ancorat în trecut care a fost şi va fi mereu la modă.

Redecorarea retro a camerei trebuie privită ca pe o definire a propriei personalităţi. Amenajarea camerei are ca scop inducerea unei stări de relaxare, de intimidate. Într-un cuvânt – crearea unei camere cu suflet.

Facem schimbările care ne dau linişte şi care conferă caldură şi armonie. Vom avea astfel o incintă care ne defineşte personalitatea şi stilul. Se vor regăsi în aceste interioare mai ales persoanele romantice. Astfel, dacă sunteţi o persoană plină de viaţă este uşor improbabil ca stilul vintage să vi se potrivească.

Ultimele accente retro vor fi date de accesoriile decoraţiuni care îşi vor pune amprenta asupra ambientului şi a timpului reînviat: vaze antichizate, ceasuri de perete din metal, materiale colorate, lămpi cu picior de lemn împrăştiind o lumină difuză, rame foto conturând sofisticat fotografii de familie. Cărţile pot fi aranjate în vitrine sau pe rafturi din fier forjat care vor da personalitate livingului dumneavoastră.

Retro-Boutique-Cufar-living-contemporan-2

Într-un living spaţios puteti folosi lampadare înalte cu picior metalic sau paravane decorative din lemn scorojit care vor spori aerul elegant al camerei.

Cutiile în care se strâng varii mici obiecte vor completa atmosfera de poveste, ele putând fi încadrate cu uşurinţă într-un ambient retro.

Alegeţi atmosfera prietenoasă dată de ambientul retro şi veţi obţine acel spaţiu intim, personal, încărcat de amitiri şi poveşti. Alegeţi rafinamentul stilului vintage!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: