În general, la schimbarea sezonului, ne schimbăm și noi.

Pentru mulți dintre noi iarna este un sezon de odihnă, reflecție și în general un ritm de viață mai lent. Acest lucru devine și mai evident după sărbători. Zilele sunt scurte, lumina soarelui diminuată, temeraturi scăzute și nopti lungi și întunecate. Atunci e momentul când ne dorim un refugiu într-un spațiu liniștit în care putem ajunge la o reînnoire personală, după graba și presiunea celor trei sezoane trecute. Iarna este un sezon de pregătire.

Pentru mine, iarna este timpul când încerc să privesc adânc  în sinea mea și să caut ce se află acolo în stare latentă dar ar putea înflori odată cu primăvara. Este de asemenea, un timp de a hotărî ce trebuie plece din viața mea.

Atunci este momentul de tranziție, când este încă iarnă, și totuși, putem simția briza proaspătă a primăverii, cînd pământul umed emană un incontestabil parfum de viață nouă. Putem simți primăvara și ceva în noi începe să se agite.

Este important să recunoaștem legăturile noastre ancestrale cu pământul, și pentru sănătatea noastră fizică, mentală, emoțională și chiar spirituală, acestea trebuie să fie în armonie cu anotimpul. Propiul nostru sentiment de sănătate, de spațiu adecvat, de timp biologic, depinde de acestea.

Trecerea de la iarnă la primăvară este un punct de cotitură, un moment de depărtare de trecut si pregătirea de a fi. Fă-ți  timp de reflecție. Ce a trecut din viața ta ca să faca loc  altui lucru, sentiment, ce vrea să se nască? Ce ai dori să înceapă în această primăvară? Ce semințe ai dori să plantezi în viața ta ca să le poți recolta în toamnă?

Reflectează acum în acest moment pentru că,  se spune, timpul zboară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: